Rabbim dara düşünce "SABIR"
sabrı bulunca "ŞÜKÜR"
şükre erince "RAHMET"
rahmete dalınca "SEVGİ" sini

ihsan eyleyip;
gönlünden geçeni avuçlarına
döksün.
AMİN
Bir tevekkül istiyorum Rabbim:
sana giden yollarımı açan,
yüreğime bir fetih,
hasretlerime bir vuslat..
Fazlından bir tevekkül istiyorum
ey Rabbim beni sana bağlayan,
yalnız sana, sadece sana..

1 Eylül 2008 Pazartesi

Hafta sonu Yazlık ve Bahçe

Hafta sonu Yazlık ve Bahçe

Tatilden geldikten sonra (Ege Bölgesi Gezisi - Gezi İzlenimleri – Beğendiklerimiz)gelen bir haberle ulusal ölçekte uygulanacak bir proje ile ilgili toplantı için geçen hafta gittiğim Ankara’dan döndüğümde, hafta sonu için kayınvalidelerin yazlığına gittik. Hem ramazan ayının başlamasından hem de arife öncesi ziyaret edelim hoş vakit geçirelim istedik.




Bahçe tam verimli zamanını bulmuş. Taze yeşil ve kırmızıbiberler, dolmalılar, salatalıklar, patlıcanlar yemelik olmuş. Zaten bir yandan toplanıp yendiğinden geriden gelenler eksikliği fark ettirmiyor. Diğer yandan bahçe içinde bulunan taze naneler, maydanoz ve dereotu mis gibi kokuları ile hemen yerlerini beli ediyorlar. Semizotları ise yenilebilmeleri için biraz daha zamana gerek olduğunu belli ediyorlar.
Güdük ve beyaz şeftaliler, tatlı ve ekşi elmalar, narlar, beyaz incirler, kokulu ve kokusuz kırmızı üzümlerle çekirdeksiz İzmir ve kokulu beyaz üzümler dallarında ağırlık yapmaya başlamışlardı.
Taze yeşil kabaklar, patlıcanlar ve salatalıklar bir yandan verirken bir yandan da çiçeklenmeye devam ediyorlar. Aynı şekilde birçok yemek ve salatada kullandığımız biberiyeler de çiçeklenmişti.
Hele limon ağacı ile zeytin ağaçları bu sene epeyi ürün veriyorlar. Artık bu sene de birkaç kavanoz kahvaltılık yeşil kırma zeytin yaparız.
Kayınvalide çipura havyarından bir tava, kılçıksız salamura hamsiden de iki tava yaparken, kızarımızda bahçeden topladıkları domates, biber, nane, maydanozla bizlere güzel bir organik (!) salata hazırladılar.
Keyifli bol sohbetli yemekten sonra üzerine içilen çaylardan sonra da hanımla deniz kenarında yürüyüşe çıktık. Birçok yazlık ev kapanmış, diğerleri de hazırlıklarını tamamlıyorlardı.
Koşu yazlıkta ki bir amcamız da bahçesine ekmiş olduğu salkım sarı ve kırmızı domateslerden bizlere de tadımlık verdi.
Yol kenarında bulunan bahçelerde gördüğümüz çarkıfelek ile salkım minecikleri görünce dayanamayıp resimledim.
Hava kapalı ve serin olmasına rağmen deniz girilebilecek sıcaklıktaydı. Denizin hafif dalgalı olması çıkınca rüzgârdan dolayı az da olsa üşünüyor olması girenleri pek etkilemiyordu.
Bahçeye döndüğümüzde erik ağacında yer kavgası gibi görünen ama kendi aralarında oynayan yavru kedilerimiz bizlere ayrı ve hoş zaman geçirttiler.
Bahçede açmış olan begonviller, ensesi kalınlar, karagözler, aslanağızları bahçenin renk cümbüşüne ahenk katıyorlardı.
Zor olmaklar beraber müsaade isteyip şehre dönmek üzere yazlıktan ayrıldık…

Bu arada ile tüm gönül dostlarımızın, tüm insanlığın ve tüm müslümanların Ramazan'ını kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyoruz...

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Bahceden görüntüler cok güzel, o meyve ve sebzelerin tadlari da, kokulari da mis gibidir.
Bana biraktiginiz yorum ve iyi dilekleriniz icin cok tesekkür ediyorum ve hayirli ramazanlar diliyorum.

pelince dedi ki...

Hamsi sofrayı şahane süslemiş,bahçe şahane biberler ne kadarda güzel doğal halleriyle bize bakıyorlar..
Size afiyet olsun...

Hayırlı ve bereketli sofralar diliyorum..

Muhterem'le Geziye dedi ki...

Merhaba,
Yeni sayfanız hayırlı olsun.
Hemen adresi sayfama ekledim.
Güzel haber ve görüntülerle görüşmek üzere...

karadenizsofrasi-Balıkesir dedi ki...

Merhabalar,ne güzel bir bahçeymiş öyle,çok şanslısınız,meyvenin sebzenin her türlüsünü taze olarak dalından alabiliyorsunuz,
allah bereketini artırsın ağız tadıyla yemek nasip etsin ,fatma hanımın sayfasından ulaştım,yeni sayfanız hayırlı olsun,
hayırlı ramazanlar diliyorum.

Hayat dedi ki...

Bahçemi hatırladım. Dün bir yanlışlık sonucu tüm resimlerimi (my skype pictures başlığında kayıtlı olanları) uçurdum, çok canım sıkıldı. Hayatımın bir bölümü uçmuş gibi hissettim.
Resimler geri dönüşüm kutusuna sığmayacak kadar büyük boyut kaplıyordular ve ben silinmesini onaylamış bulundum.
Şimdi geri almak için oğlumun dönmesini bekliyorum.Bir başkasına yaptıramam bu işlemi, hangi resimler var ben bile tam hatırlamıyorum.
Bahçe resimlerini görünce onlar aklıma geldi.
Sağlık ve esenlikler dilerim. : )